suomeksi / in english

• Koreografia
SIMO HEISKANEN

• Sävellys
RIKU NIEMI

• lavastus
SIMON LE ROUX

• puvustus
SARI SUOMINEN

• valot
PASI PEHKONEN

• tanssijat
KAISA NIEMI, HERMANNI RASK, SAKARI SAIKKONEN, RIKU IMMONEN, TUOMO RAILO, SIMO HEISKANEN 

Takuumiehet

TAKUUMIEHET

Takuumiehet perustuu Eduard Uspenskin samannimiseen vuonna 1975 julkaistuun lastenkirjaan.

Pienet takuumiehet asuvat erilaisissa laitteissa: autoissa, lentokoneissa, kelloissa, jääkaapeissa. Heidän tehtävänsä on huoltaa koneita niin kauan kuin takuu on voimassa, sen jälkeen he palaavat tehtaalle. Isot ihmiset eivät tiedä mitään tästä väestä.

Takuumiehet joutuvat kahnauksiin isäntäperheensä kesäasunnolle pesiytyneen makkaranhimoisen hiiriarmeijan kanssa.Hiiret julistavat sodan, koska se on aina ollut ylimuistoinen tapa. Hiiret ottavat panttivangikseen takuumiesten vanhimman, kellomestari Esaias Hesekielinpoika Könnin. Könnin toverit yrittävät harhauttaa hiiret juuston ja makkaran voimalla, mutta eivät voi välttää nujakointia.

Yhteinen uhkatekijä, isäntäperheen Tanja-tyttö, saa riitapukarit puhaltamaan yhteen hiileen. Tanja luulee nähneensä vilauksen takuumiehistä ja yrittää kaikin keinoin todistaa heidän olemassaolonsa. Esityksessä mukana on myös käkikellossa asuva Maija Käki, jonka käheä ääni ei ole koskaan soveltunut kukkumiseen.

Takuumiesten tarina kerrotaan tanssien ja laulaen, koomisten tilanteiden liikekomiikkaan heittäytyen. Tarinan mielikuvitukselliset mahdollisuudet ja visuaalinen haasteellisuus synnyttää niin lapsi- kuin aikuisyleisöönkin vetoavan esityksen. Uspenskin symbolinen, kutkuttavan ilkikurinen, Neuvostoliiton materialismiin kohdistunut yhteiskuntasatiiri on myös mukana, meidän aikaamme ja ympäristöömme päivitettynä.

Takuumiehien ensi-ilta oli 31.8.2005 Espoossa.