suomeksi / in English

 

GLIMS & GLOMS
Nuijalantie 9
02630 Espoo
Finland

Suurperhe 

 

Suurperhe

GLIMS & GLOMS dance companyn perustivat koreografit Simo Heiskanen ja Tuomo Railo vuonna 1999. Teatterin kotipaikka on Espoo, jonka kahteen jokeen, Glims- ja Gloms jokiin teatterin nimikin viittaa. Teatteri harjoittaa kiertuetoimintaa kotimaassa ja tekee myös kansainvälisiä vierailuja.

GLIMS & GLOMSIN taiteellisena pyrkimyksenä on tuottaa esityksiä, joissa komiikka koskettaa, huumori yllättää ja tanssi kohottaa. Teatteri suuntaa esityksensä laajalle katsojakunnalle - lapsille, nuorille ja aikuisille. Teatteri työllistää taiteen huippuammattilaisia, erityisesti tanssitaiteilijoita. Teatterin esityksissä yhdistyvät monet esittävän taiteen elementit: tanssi, teatteri, musiikki, kuvataide, video ja teatteritekniikan sovellukset. Teatteri tutkii esityksissään tanssitaiteen eri perinteitä ennakkoluulottomasti ja laajasti.

GLIMS & GLOMS tuottaa vuosittain 1 - 3 produktiota. Teatterin ohjelmisto koostuu kiertue-esityksistä, tilausteoksista ja repertuaarin monivuotisista hiteistä. Teatterin ohjelmiston teokset soveltuvat esitettäviksi perinteisten teatteritilojen lisäksi esim. liikuntahalleissa. Vuosittain teatterilla 40 - 50 esitystä, joista puolet on esityksiä Espoossa ja puolet kiertue-esityksiä muualla Suomessa. Teatteri työllistää vuosittain n. 20 henkeä eri pituisin työjaksoin.

GLIMS & GLOMS palkittiin vuonna 2001 Espoon kaupungin Kulttuuriteko -palkinnolla ja Kuopio Tanssii ja Soi palkitsi teatterin taiteelliset johtajat Vuoden Tanssiteko -palkinnolla vuonna 2002.

Vuonna 2009 Glims & Glomsille myönnettiin Tanssitaiteen valtionpalkinto.
Lue Valtion tanssitaidetoimikunnan palkintoperustelut täältä.

Lue Simo Heiskasen ja Tuomo Railon pitämä kiitospuhe Säätytalolla 10.11.2009 täältä.